Sütőtökös rizottó császárszalonnával
Egyszerűen elkészíthető, kiadós, finom fogás, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Hozzávalók:
- 20 dkg rizottó rizs
 - 40 dkg nyers sütőtökhús
 - 1 fej hagyma
 - 15 dkg császárszalonna
 - 0,5 dl alma- vagy körtepálinka, esetleg 1 dl száraz fehérbor
 - 1 evőkanál cukor
 - 7 dl húsleves (kockából is jó)
 - 2 evőkanál olívaolaj
 - reszelt sajt a tálaláshoz
 
Elkészítés:
A sütőtököt megpucoljuk, kisebb darabokra felvágjuk. A hagymát is megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a szintén feldarabolt császárszalonnát, kissé lepirítjuk. Ekkor mehet a fazékba a tök, átforgatjuk, meghintjük 1 evőkanál cukorral, lepirítjuk. Megkínáljuk az alkohollal, magas lángon pirítjuk, végül lejjebb vesszük a lángot, és hozzákeverjük az átmosott, lecsepegtetett rizst. Összeforgatjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a forró húslevest. Csak akkor adjuk hozzá a következő kanál folyadékot, mikor az előzőt teljesen beszívta, közben kevergetjük.
Ha teljesen megpuhult minden, reszelt sajttal megszórva, forrón tálaljuk.

Forrás: mindmegette.hu
                