Almaszósz sült hússal recept
Az almaszószos sült hús lehet akár könnyű ebéd vagy vacsora is.
- 1.5 kg alma
 - 3 ek cukor
 - 10 db szegfűszeg
 - 2 csomag vanilíás pudingpor
 - 2 dl tejföl
 - 2 ek liszt
 - 1 kg sertéscomb
 - 1 ek só
 - 1 mk őrölt bors
 
Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk, majd odatesszük annyi vízzel főni, hogy ellepje. Szegfűszeggel és cukorral ízesítjük.
Közben a húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, és odatesszük sülni.
A pudingporokat kikeverjük egy kevés vízzel - de tejjel jobb -, majd a megfőtt almára öntjük. Ha nem sűrűsödik be eléggé, akkor egy kis poharas tejfölt kikeverünk 2 ek liszttel és ezzel sűrítjük be, majd a kész hússal együtt tálaljuk.
Forrás: receptvarazs.hu