Nyitnak a szedd magad szamócaföldek!

 

Indul a szamócaszezon. Akinek nincs sajátja, annak vennie kell... illetve szedhet maga is, valamilyen szedd magad-akció keretében. Összegyűjtöttük a lehetőségeket.

 

Nyitnak a szedd magad szamócaföldek!

 

Aki még nem vett rész szedd magad-akcióban, annak szolgálhatunk néhány hasznos tanáccsal és címekkel

 

 

Érkezzünk korán az eperföldre! Hétvégén, ha későn érkezünk, könnyen hoppon maradhatunk. A korán kelők megelőznek minket és leszedik a termés legjavát.

Vigyünk magunkkal szedődobozt, kosarat, valamennyi italt és harapnivalót! A vakmerők az éhségproblémát közvetlen fogyasztással is megoldhatják, akik viszont nem mernek mosatlan gyümölcsöt enni, most sajnálhatják csak igazán óvatosságukat.

Szedéskor nézzünk a lábunk elé! Ne tapossunk a növényre és csak a piros, érett szemeket gyűjtsük.

Kocsánnyal együtt szüreteljünk! Ha azt szeretnénk, hogy a szüretelt gyümölcs a hazaúton ne menjen tönkre, akkor a gyümölcsöt a zöld gyümölcskocsánnyal együtt szedjük le, óvatosan, minél kevésbé összenyomva. Nem tesz jót a friss gyümölcsnek a kosárba való távolbadobás sem, ezért gondosan, két-három szemenként helyezzük el a szamócát a gyűjtőedénybe.

 

A púpozott doboz helyett inkább több lapos edénybe gyűjtsük az epret! A dobozokat érkezéskor méressük le, annyival is kevesebb lesz a végszámla.

Tovább eltartható a gyümölcs, ha reggel, vagy felhős, hűvös időben szüretelünk, mint ha egy forró napon mennénk. A leszedett szamócát minél kevesebb ideig hagyjuk a napon állni, inkább keressünk árnyékos helyet neki, majd otthon minél hamarabb hűtsük vagy fagyasszuk le.

Hazaérkezve csak annyi szamócát mossunk meg, amennyit rögtön be is kapunk. A tárolni kívánt részből válogassuk ki a beteg, nyomódott szemeket, és a még fogyasztásra alkalmas darabokból készítsünk lekvárt vagy sütit.

 

Ha tetszett a cikk, kérjük nyomj egy lájkot. Köszönjük.

Forrás:edenkert.hu

 

 

 

 


Készíts ingyenes honlapot Webnode