Tojásos-húsos rakott zöldbab

 

 

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 10 dkg rizs
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg darált hús
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem. A rizst sós vízben félig puhára főzöm. A tojássárgáját a kihűlt rizzsel és a tejföllel összekeverem, hozzáadom a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A füstölt szalonnát kockákra vágom, és kisütöm a zsírját. A zsírt leszűröm, és ebben pirítom meg a hagymát és a darált húst. Közben borssal, paprikával, sóval, fokhagymával fűszerezem.

Kikent sütőedénybe rétegesen lerakom a zöldbabot, a tojásos-tejfölös rizst és a húst úgy, hogy a tetejére zöldbab kerüljön. Az egészet vékonyan lekenem tejföllel, tetejére szórom a szalonnapörcöt és a reszelt sajtot.

Sütőben átforrósítom, a tetejét szép pirosra sütöm.

 

Forrás: mindmegette.hu