Tejszínes-csirkés penne csiperkével
Egy jó kis tészta valami jó szaftos feltéttel bármikor jöhet! Ez a recept egyesíti magában a mediterrán és a közép-európai konyha legjobb ötleteit, akár még magyarosnak is mondhatjuk. De persze nem az elnevezés a fontos, hanem az íz. Márpedig az pompás!
Hozzávalók
● 50 deka penne
● 30 deka filézett csirkecomb
● 15 deka csiperke
● 10 deka sonka
● 1 fej vöröshagyma
● 1 gerezd fokhagyma
● 1,5 deci száraz fehérbor
● 1 csokor petrezselyem
● 1 paradicsom
● 1 evőkanál paradicsompüré
● 2,5 deci tejszín
● 2 evőkanál reszelt parmezán
● 3 deka vaj
● 1 evőkanál olíva
● só, bors
Elkészítése
A tésztát bő, sós vízben feltesszük főni, ha már elharapható, de még enyhén kemény, akkor leszűrjük, és félretesszük. Közben egy jó nagy serpenyőben hevítsük fel a vajt és az olívaolajat, és az apróra vágott hagymát és az összetört fokhagymát kis lángon puhítsuk meg. Adjuk hozzá a felkockázott sonkát, s amikor közepes lángon megpirult, a felcsíkozott csirkehúst is. Ha a hús kifehéredett, a szeletekre vágott gombát is hozzákeverjük.. Amikor a gomba elkezd levet ereszteni, megszórjuk borssal és sóval, és hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot. Pár percig pároljuk – kevergetve, hogy le ne égjen –, majd ráöntjük a fehérbort. Az egészet felforraljuk, és hagyjuk, hogy levének a fele elforrjon. Kis lángon adjuk hozzá a tejszínt, és addig főzzük, amíg el nem kezd besűrűsödni. Tálaláskor a ragut a tésztára halmozzuk, és megszórjuk parmezánnal.
Forrás: eletforma.hu