Tavaszi háromsajtos spenótos penne recept

 

Tavasszal a piacok tömve vannak friss spenóttal. Alapvetően mindig csak főzeléknek ettük, de az annyira nem az én világom, viszont az olaszos ételeket nagyon szeretem. Ezért jött az ötlet egy spenótos tésztához, ahol nincs agyonfőzve, párolva a spenót. Mindenkinek ajánlom, aki eddig nem volt spenót párti, mert ebben a tésztában bármennyire is csalóka, nem a spenóté a főszerep!

Tavaszi háromsajtos spenótos penne

 

hozzávalók / 4 adag
 
elkészítés
  1. A tésztát sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és 10-11 perc alatt megfőzzük. Ha megfőtt, olajban forgassuk meg, hogy ne tapadjon össze.
  2. Míg a tészta megfő, elkészítjük a szószt. A spenótot megmossuk, cipkáját lecsipkedjük. Kevés olajon a zúzott fokhagymával közepes lángon megpároljuk. Akkor jó, amikor már kellően összeesett és már puha, de nem krémes.
  3. A felcsíkozott kétféle sonkát hozzáadjuk, ha kell, teszünk még hozzá pici olajat, és enyhén megpirítjuk a sonkákat a spenóttal. Majd mehet bele a krémsajt, a tejszín, bors, szerecsendió.
  4. Egyet forralunk rajta, és kész is. Ha a szósz túl sűrű lenne, egy-két evőkanállal teszünk hozzá a tészta főzővizéből. Sózni nem kell, mert a sonkák-sajtok elég sósak.
  5. Majd a tésztához öntjük a szószt, és jól átforgatjuk, a mozzarellát hanyagul csipkedjük rá, majd tálaláskor szórjuk meg parmezánnal.

 

Ha tetszett a recept,kérjük nyomj egy lájkot,vagy oszd meg a barátaiddal. Köszönjük.

Forrás: nosalty.hu