Sütőtökös rizottó császárszalonnával

 

Egyszerűen elkészíthető, kiadós, finom fogás, jó szívvel ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizottó rizs
  • 40 dkg nyers sütőtökhús
  • 1 fej hagyma
  • 15 dkg császárszalonna
  • 0,5 dl alma- vagy körtepálinka, esetleg 1 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál cukor
  • 7 dl húsleves (kockából is jó)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

A sütőtököt megpucoljuk, kisebb darabokra felvágjuk. A hagymát is megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a szintén feldarabolt császárszalonnát, kissé lepirítjuk. Ekkor mehet a fazékba a tök, átforgatjuk, meghintjük 1 evőkanál cukorral, lepirítjuk. Megkínáljuk az alkohollal, magas lángon pirítjuk, végül lejjebb vesszük a lángot, és hozzákeverjük az átmosott, lecsepegtetett rizst. Összeforgatjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a forró húslevest. Csak akkor adjuk hozzá a következő kanál folyadékot, mikor az előzőt teljesen beszívta, közben kevergetjük.

Ha teljesen megpuhult minden, reszelt sajttal megszórva, forrón tálaljuk.

 

 

Forrás: mindmegette.hu