Süssünk diákkenyeret! Remek az uzsonnás dobozba!
Tízóraira.
Kezdődik a suli, a szülő pedig törheti a fejét, hogy mit is pakoljon tízóraira, uzsonnára. Ez a magvas finomság biztosan a gyerekek egyik kedvenc csemegéje lesz, főleg, ha egy-egy almával, körtével, vagy más idényjellegű gyümölccsel társítjuk!
Hozzávalók
● 30 deka rétesliszt
● 25 deka porcukor
● 2 deci tejföl
● 2 tojás
● 5 deka mandula vagy dió
● 10 deka mazsola
● 10 deka cukrozott gyümölcs
● 5 deka étcsokoládé
● fél csomag sütőpor
Elkészítése
A tojásokat simára keverjük a porcukorral, a tejföllel, a sütőporral és a liszt háromnegyed részével. A maradék lisztet összedolgozzuk a mazsolával, az apróra darabolt mandulával, dióval, cukrozott gyümölccsel és az összetört csokoládéval, majd fokozatosan hozzáadjuk az előző masszához. Miután alaposan összedolgoztuk, kizsírozott, kilisztezett őzgerincformába öntjük. Előmelegített gázsütőben 30 percig nagy lángon, majd 20 percig takarékon sütjük, elektromos sütőben 140 fokon 50 percig. Tálaláskor meghintjük vaníliás porcukorral.
Kép: Pixabay
Forrás: eletforma.hu