Rakott karalábé gazdagon
Hozzávalók:
- 2 személynek:
- 1 db nagy karalábé
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db chilipaprika
- 1 db hegyes csípős zöld paprika
- 1 db paradicsom
- petrezselyem
- zellerlevél
- 2 db karalábélevél
- 25 dkg vagdalt hús
- 5 dkg darált sertéshús
- 3 szelet pizzasonka
- 3 szelet bacon szalonna
- 1/2 pohár rizs
- tejföl
- 1 db tojás
- füstölt sajt
- zsemlemorzsa
- só
- őrölt feketebors
- őrölt pirospaprika
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék
- kakukkfű
Elkészítés:
A karalábét megpucolom, félbe, majd negyedbe vágom, szeletelem, sós vízben megfőzöm, félreteszem. A vízében megfőzöm a rizst is. A paprikákat karikára vágom, a paradicsomot szeletelem, a hagymákat, zöldségleveleket, zöldfűszereket aprítom, a pizzasonkát kockára vágom. A sajtot lereszelem.
Egy keverőtálban összekeverem a húsokat, a rizst, a tojást, a zöldségleveleket és a fűszereket.
Egy nyél nélküli serpenyőbe öntök olívaolajat, rárakom a karalábé felét, beborítom a töltelékkel. Erre jön a pizzasonka, majd a maradék karalábé, s a tetejére a paprika és a paradicsom, végül fél pohár tejföl. Minden réteget sózok, borsozok.
180 C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb. 30 percig sütöm. Rászórom a sajtot, kevés zsemlemorzsát, s grill fokozaton 200 C fokon 10 percig pirítom.
Forrás:mindmegette.hu