Muffinformában sült fűszeres-sajtos húsgolyó
Egészségesebb, mint az olajban/zsírban sült fasírt, és így is teljesen átsül. Nagyon szeretjük bármilyen főzelékkel, például édes-savanyú zöldbabfőzelékhez ajánlom.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 20 dkg trappistasajt
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- paprika
- őrölt kömény
- oregánó
- kakukkfű
- petrezselyem
- bazsalikom
- majoranna
Elkészítés:
50 dkg darált sertéshúst, 1 kis fej aprított vöröshagymát, 4-5 gerezd zúzott fokhagymát, 1 tojást, annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen alakítható legyen összedolgozunk. Ízlés szerint fűszerezzük, én ezeket tettem bele: só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, oreganó, petrezselyem, kakukkfű, bazsalikom, majoranna. Jól eldolgozzuk, és 1-2 órára (az sem baj, ha több) a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Trappista sajtból kis kockákat vágunk, amiket a húsgolyók közepébe teszünk. Nagyobb golyókat formálunk, és zsemlemorzsában megforgatjuk, majd a szilikon muffinsütő formába tesszük. Ha nem szilikonos, akkor picit megkenjük zsiradékkal.
175 fokon 30 percig sütjük, az utolsó 10 percben még szórhatunk reszelt sajtot a tetejére.
Forrás: mindmegette.hu