Krémes olasz tészta kolbásszal és póréhagymával recept
Krémesen lágy szósz találkozása a különleges olasz kolbásszal.
hozzávalók / 4 adag
- 50 dkg
tagliatelle
- 2 ek olívaolaj
- 45 dkg kolbász (olasz)
- 2 közepes db póréhagyma (szeletelve)
- 1.5 dl fehérbor
- 2.5 dl tejszín
- 7 dkg parmezán sajt
- 0.5 csokor petrezselyem
elkészítés
- Forraljunk vizet egy nagy fazékban, főzzük meg a tésztát.
- Hámozzuk meg a kolbászt, és pirítsuk meg olajon egy serpenyőben.
- Adjuk hozzá a póréhagymát, locsoljuk meg a borral. Forraljuk addig, amíg a folyadék fele elpárolog.
- Mehet bele a tejszín, a só, bors és pároljuk további öt percig a hozzávalókat.
- A tésztát leszűrjük, összeforgatjuk a serpenyő tartalmával, tálalás előtt petrezselyemmel és parmezánnal szórjuk meg.
Forrás: nosalty.hu