Kínai szezámmagos csirke recept
Amikor a húskockát beletesszük az olajba, figyeljünk, hogy a bunda teljesen befedje.
hozzávalók / 4 adag
Bundához:
- 6 ek liszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 ek olaj
- 1 tojás
- 1 egész csirkemell
- csipet só
- pici víz
- 1,5 kk sütőpor
Mázhoz:
- ketchup
- chili (erős pista)
- méz
- 3-4 ek szezámmag
Elkészítés
- A húst felkockázzuk.
- Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
- Elkészítjük a mázat.
- A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
- Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
Forrás: nosalty.hu