Csokoládés datolyabonbon
Végre készíthetünk otthon is bonbon-t! Egy nappal korábban készítsük el, hogy az ízek összeérhessenek.
Hozzávalók
» 20 szem datolya
» 30 dkg egész finomra őrölt zabpehely
» 10 dkg mogyoróvaj
» méz
» kókuszreszelék
» aszalt vörösáfonya
» keserű kakaópor
Elkészítés
Aprítógépbe tesszük a kimagozott datolyát, a finom szemcséjűre őrölt zabpelyhet, a pirított kókusz reszeléket, a szárított vörösáfonyát, egy kevés mézet és a mogyoróvajat. (Az aprítógép méretétől függően érdemes az aprítandó mennyiséget meghatározni.) Az összeaprított masszát, ha kell egy kevés vízzel formázhatóbbá tesszük. Majd vizes kézzel kis golyókat formázunk a masszából. Az elkészült golyócskákat egy ideig pihentetjük, majd keserű kakóporba forgatjuk. Érdemes tálalás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérhessenek.
Forrás: izeselet.hu