Csevapcsicsi – kicsit másképpen

 

Itt a grillszezon,  nincs is jobb, mint a szabadtéri sütögetés! Igaz, legtöbben a hipermarketekben előkészített húskészítményekkel oldják meg, hogy mi kerüljön a rácsra, mi azonban egy egészségesebb és finomabb verziót kínálunk. Ez a csevapcsicsi kicsit más, mint az eredeti délszláv változat, de ugyanolyan finom!

Hozzávalók
50 deka darált hús
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 deka reszelt sajt vagy apróra tört feta
5 deci tejszín
3 evőkanál finomliszt
1 teáskanálnyi só
1 teáskanál édesnemes pirospaprika
1 teáskanál curry
8-10 csík vékonyra szeletelt bacon

Elkészítése:
A finomra vágott hagymát és az összetört fokhagymát hozzákeverjük a darált húshoz, hozzáadjuk a fűszereket, a sajtot és a lisztet, és alaposan összegyúrjuk. A tejszínt apránként adagoljuk hozzá gyúrás közben, ügyelve arra, hogy a massza se túl száraz, se túl folyós ne legyen, hanem ragadós állagú, de tartsa a formáját.
Ezután 4-6 centi vastag és 10-12 centi hosszú rudacskákat formázunk a masszából, és tekerjük őket körbe a baconszeletekkel. Nem kell szorosan, mert a szalonna úgyis rátapad a húsra. Tegyük rá a csevapokat a grillrácsra az előre meggyújtott és már csak parázsló faszén fölé – de vigyázzunk, hogy ne legyen túl közel a parázshoz a rács! –, és 10-15 perc alatt, néha megforgatva, süssük meg. Káposztasalátával, vagy friss uborkasalátával, dijoni mustárral, friss, barna kenyérrel tálaljuk.

 

Ha kedvet kaptál az elkészítéséhez nyomj egy lájkot.

Forrás: eletforma.hu

 

 

költözzbe.hu, a házár tárház