Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré recept

Készíthetjük köretnek sült húsok mellé, de már önmagában is megállja a helyét a nyári főételek között. Mire van szükségünk hozzá? Burgonyára, sajtra, brokkolira, egy finom könnyed borra, és természetesen jó társaságra. Vigyázat, gyorsan fogy!

Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré

 

hozzávalók / 4 adag
  • 6-8 db közepes méretű burgonya
  • 1 tömlős sajt
  • 1 dl tejszín
  • só, fehérbors
  • 1 kisebb brokkoli
  • 2-3 ek vaj
  • 1/2 dl tej
  • 5 dkg trappista sajt
 
elkészítés
  1. Meghámozzuk a burgonyát, és megpucoljuk a brokkolit. 
  2. A burgonyát puhára főzzük, és összetörjük, majd elkeverjük a vajjal és a tejjel, végül sózzuk, borsozzuk.
  3. A brokkolit félig puhára megfőzzük, azaz előfőzzük. 
  4. A cseréptálban elsőként eloszlatjuk a burgonyapürét, majd rászórjuk a brokkolit, és végül leöntjük a folyékony sajtból és tejszínből összekevert öntettel. 
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 15-20 percig sütjük, végül reszelt sajttal megszórva 10 percig pirítjuk.

 

Forrás: nosalty.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Készíts ingyenes honlapot Webnode