Brokkolis-sajtos sült burgonyapüré recept
Készíthetjük köretnek sült húsok mellé, de már önmagában is megállja a helyét a nyári főételek között. Mire van szükségünk hozzá? Burgonyára, sajtra, brokkolira, egy finom könnyed borra, és természetesen jó társaságra. Vigyázat, gyorsan fogy!
hozzávalók / 4 adag
- 6-8 db közepes méretű burgonya
- 1 tömlős sajt
- 1 dl tejszín
- só, fehérbors
- 1 kisebb brokkoli
- 2-3 ek vaj
- 1/2 dl tej
- 5 dkg trappista sajt
elkészítés
- Meghámozzuk a burgonyát, és megpucoljuk a brokkolit.
- A burgonyát puhára főzzük, és összetörjük, majd elkeverjük a vajjal és a tejjel, végül sózzuk, borsozzuk.
- A brokkolit félig puhára megfőzzük, azaz előfőzzük.
- A cseréptálban elsőként eloszlatjuk a burgonyapürét, majd rászórjuk a brokkolit, és végül leöntjük a folyékony sajtból és tejszínből összekevert öntettel.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 15-20 percig sütjük, végül reszelt sajttal megszórva 10 percig pirítjuk.
Forrás: nosalty.hu