Brokkoli krémleves házilag recept
- 50 dkg brokkoli
- 1 db kisebb póréhagyma
- 4 db sárga krumpli
- só, fehérbors
- 0 kevés olaj
- őrölt szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- levesgyöngyök levesbetétnek
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk és darabokra vágjuk. A pórét kevés olajon pirítsuk meg, sózzuk és tegyük hozzá a rózsáira szedett brokkolit, majd a feldarabolt burgonyát. Csontlével öntsük fel és főzzük puhára. Botturmixal pépesítsük és visszatéve a tűzhelyre, fűszerezzük meg. A tejszínt a keményítővel keverjük el simára és habarjuk be a levest vele. 2-3 percig hagyjuk melegedni, azután már nem szabad forralni. Levesgyönggyel kínáljuk.
Forrás: receptvarazs.hu