Borsós csirke brassói recept

 

Borsós csirke brassói

 

Hozzávalók / 4 adag

Raguhoz

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 közepes db tv paprika
  • 1 nagy db paradicsom
  • 25 dkg zöldborsó

Burgonya

  • 1 kg burgonya
  • 0.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

 

Elkészítés

Raguhoz

  1. Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is.
  2. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, míg kifehéredik a hús.
  3. Közben felaprítjuk a paprikát. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd utána lehúzzuk róla a héját. Azt is felkockázzuk, a húshoz adjuk. Fedő alatt közepes lángon 7-8 percig pároljuk.
  4. Mikor puhul, hozzáadjuk a borsót, amivel további 3 percig pároljuk az ételt.

Burgonya

  1. Közben a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük.
  2. Olajban aranybarnára sütjük, s aztán konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  3. Majd egy nagy tálban a ragut a krumplira öntjük, elkeverjük vele.

 

Forrás: nosalty.hu

 


Készíts ingyenes honlapot Webnode