Borsós csirke brassói recept
Hozzávalók / 4 adag
Raguhoz
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 közepes db tv paprika
- 1 nagy db paradicsom
- 25 dkg zöldborsó
Burgonya
- 1 kg burgonya
- 0.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
Elkészítés
Raguhoz
- Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is.
- A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, míg kifehéredik a hús.
- Közben felaprítjuk a paprikát. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd utána lehúzzuk róla a héját. Azt is felkockázzuk, a húshoz adjuk. Fedő alatt közepes lángon 7-8 percig pároljuk.
- Mikor puhul, hozzáadjuk a borsót, amivel további 3 percig pároljuk az ételt.
Burgonya
- Közben a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük.
- Olajban aranybarnára sütjük, s aztán konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.
- Majd egy nagy tálban a ragut a krumplira öntjük, elkeverjük vele.
Forrás: nosalty.hu