Baconba sütött pecsenye recept

 

Nagyon finom húsétel, ünnepekre ajánlom.

 

Baconba sütött pecsenye

  • 60 dkg sertés szűz
  • 15 dkg baconszalonna
  • só, bors, olaj, és vaj
  • 2 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A húst tisztítás után (amit lehártyázunk) felszeleteljük 3 cm vastagra. Kicsit sózzuk, majd baconba tekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük. Kissé lenyomkodjuk, és olivaolaj, vaj keverékében kérget sütünk rá. Sütés közben borsozzuk meg mindkét oldalát. Öntsük alá a bort, és lefedve süssük puhára. Petrezselymes burgonyával tökéletes ünnepi ebéd, illetve valami jóravaló salátával.

 

Forrás: receptvarazs.hu

 

költözzbe.hu, a házár tárház

 

 

 


Készíts ingyenes honlapot Webnode